NEWS

Vil ha mineralavtale med USA: – Har mer å slå i bordet med


< Back to all news

Vil ha mineralavtale med USA: – Har mer å slå i bordet med

Business

Category: Business News

Norske politikere har besøkt USA med mål om å få norske mineraler inn i den enorme skattepakken IRA.

Delegasjonen besto av Bård Ludvig Thorheim (H), Øystein Mathisen (Ap), og Willfred Nordlund (Sp), som er medlemmer av Stortingets arktiske delegasjon. Nordlund er også leder for næringskomiteen.

Målet var å prate om adgangen til det amerikanske markedet for norske mineraler, og en avtale som får norske mineraler inn under støtteordningene for elbiler i den enorme amerikanske skattepakken Inflation Reduction Act (IRA).

 

Tungvektere

– Det har gått veldig bra. Vi har virkelig fått «linet up» tungvektere. Det er tydelig at dette er et tema de er veldig opptatt av, sa Bård Ludvig Thorheim om besøket.

På møtelisten finner man blant annet lederen av senatets finanskomité Patty Murrey, senatorene Amy Klobuchar og Lisa Murkowski, og Det nasjonale sikkerhetsrådet.

Viktigheten av å ha Kongressen med på laget har gjort at Biden-administrasjonen ikke enda har forpliktet seg til å begynne forhandlinger med Norge.

– Derfor er det veldig viktig at man angriper dette fra mange sider, både i kongressen, og for regjeringen opp mot administrasjonen, forteller Øystein Mathisen.

– Det er ganske «lost» i amerikansk politikk om dagen. De sliter med å få til ting og å finne enighet. Men, dette er det er tegn til at de kan bli enige om, fortsetter han.

Les mer her.

Source: E24