NEWS

USA er Enestående


< Back to all news

USA er Enestående

AmCham

Category: AmCham News

– Det var hundre prosent avgjørende for mine to første jobber, som igjen la grunnlaget for alt jeg har gjort siden. Det er viktig å skille seg ut i massen av BI-studenter. Jeg hadde garantert ikke vært der jeg er nå, hvis jeg hadde studert hjemme, sier Grønbech til KILROY education.

I dag er han administrerende direktør i Google Norge.  

Vil du studere i USA? Da finner du mer informasjon her!

– Satsningen kan ikke matches

Grønbech bestemte seg tidlig for at det var i USA han ville studere.

– Jeg hadde bestemt meg for dette allerede som liten gutt.  Det har nok litt med eventyrlyst å gjøre. Jeg har alltid vært opptatt av amerikansk historie og kultur.  I tillegg liker jeg den fremoverlente amerikanske måten å jobbe på.  Jeg var også opptatt av valgmuligheter og muligheten til å forandre retning underveis.  I tillegg fantes det ingen gode alternativer her hjemme på slutten av 80-tallet, forteller Google-sjefen.

Han mener kvaliteten på utdanningssystemet i USA er enestående.

– USA har en satsing på utdannelse som ikke matches av noen andre land.  Byer bygges opp rundt universiteter og ikke omvendt.  Universitetene finansieres av staten, næringsliv, tidligere studenter og selvsagt også gjennom skolepenger.  De har helt andre ressurser enn her hjemme, sier han.

– En utrolig opplevelse

Selv studerte Google-sjefen på Ohio State University, og han er full av lovord om tiden som USA-student.

– Budsjettet til mitt universitets fotballag var sikkert større enn budsjettet til BI og NHH samlet.  Det i seg selv sier selvsagt ingenting om kvaliteten, men det sier noe om innsatsen og størrelsen.   Det var 2.200 fagretninger å velge mellom og 65.000 studenter på campus, som forøvrig var like stor som Drammen.  Lærebøkene var skrevet av foreleserne vi hadde. Det var en helt utrolig opplevelse, forteller han.

Grønbech studerte fire år i Norge før han dro til USA, men han mener han fikk dobbelt så mye igjen for årene i utlandet, som det han fikk hjemme.

– En ting er språket, men det å bli en del av en annen kultur, lære seg at det finnes flere muligheter enn begrensninger og få opphevet janteloven en periode, det tror jeg er veldig viktig for en ung person, sier han. 

– Sats på kvalitet

Google-sjefen oppfordrer alle som drømmer om å studere i statene om å satse på kvalitet.

– Om skolen koster $10 000 mer eller mindre per år spiller liten rolle på sikt.  Konkurransen er hard når man kommer hjem, så jobb hardt og sørg for å få gode nok karakterer.  På bachelornivå kan det være lurt å gå på en mindre skole av høy kvalitet, og så kan man heller satse på et av de større kjente stedene på masternivå, sier han.

Grønbech anbefaler også at man velger et universitet der det ikke er for mange nordmenn. 

– Hvis man skal få full uttelling bør man velge et sted med jevn internasjonal fordeling og ikke en typisk norsk skole, der man ikke trenger å integrere seg i samfunnet forøvrig. Skaff deg et amerikansk nettverk. Det kommer godt med i fremtiden, oppfordrer han.  

KILROY hjelper deg gratis

KILROY education er den største og eldste veiledningstjenesten for studier i utlandet i Norge og kan hjelpe deg med å søke på læresteder og bistå deg i hele søknadsprosessen.

I USA representerer KILROY education ni skoler, som blant annet Boston UniversityHawaii Pacific University og San Diego State University.

– Vi gir veiledning om valg av studier og studiested, og dersom studenten bestemmer seg for å søke, hjelper vi gratis gjennom hele søknadsprosessen. Underveis gir vi nyttig informasjon om blant annet Lånekassen, visum, nødvendige forsikringer, flyreisen og bolig, og ikke minst gir vi gratis medlemskap i ANSA, sier studieveileder Solveig Berge i KILROY education.

Veiledere med utenlandserfaring

KILROY education består av studieveiledere som selv har studert i utlandet. Veilederne hjelper med å finne det samarbeidsuniversitetet som passer best for deg og den utdanningen du ønsker å ta.

– Alle som jobber hos oss har studert i utlandet. Det gjør at vi enklere kan sette oss inn i hva studenten føler og tenker rundt et utenlandsopphold. Og det at vi kjenner våre universitetspartnere svært godt, gjør at vi kan hjelpe i valg av riktig studiested, fortsetter Berge. 

Du kan lese mer om alle skolene KILROY samarbeider med her.
 
Dersom du drømmer om å studere i USA, kan du kontakte KILROY education på education@kilroy.

Source: Kilroy Norway

Published: April 4, 2011