NEWS

Tidenes beste polslipp


< Back to all news

Tidenes beste polslipp

Business

Category: Food & Beverage

Altfor ofte har vinene som Polet lanserer i sine hyller vært preget av kommersiell kvantitet snarere enn kvalitet. Ofte fordi at Vinmonopolet har tenkt på pris og det at alle de i overkant av 300 butikkene skal ha vinene i sine hyller. Da faller de fleste kvalitetsviner ut, dessverre. Men på septemberslippet denne gang har Vinmonopolet viet mye av plassen til nettopp kavlitetsviner. Noe som gjør dette til det beste basisslippet jeg kan huske.

Her er tre gode grunner:

VINENE MAN BØR FÅ MED SEG

Det største kvalitetshoppet gjør de amerikanske vinene. Fra et land som omtrent ikke har vært representert i hyllene tidligere kommer det nå åtte forskjellige viner av strålende kvalitet: Matthiasson,Corison, Broc Cellars, Lioco, Eyrie og Evening land er alle allerede berømte navn man bør bli nærmere kjent med. De presenterer de nye og mindre alkoholrike og mindre korpulente vinene fra California. De har lavere alkohol og mindre eik, og viser hva solstaten kan lage, om man leter grundig nok.

VERDENS FØRSTE

Septemberslippet er også første mulighet til å kjøpe Tysklands strålende og knusktørre grosses gewächs viner, som har første tillatte salgsdato 1.september. I den anledning slipper Polet fem av dem i deres hyller. Horst Sauer fra Franken med en fantastisk silvaner og tre gode rieslinger fra Von Winning, Basserman-Jordan, Vereinigte Hospitien og Geltz Zilliken. Sistnevnte er den sterkeste kvalitetsmessig med en unik klokkeren mineralsk og knusktørr frukt som man sjelden finner i Mosel-Saar-Ruwer.
Alle er fra 2016-årgangen som byr på delikate, ferske og lette viner som har et kjølig tilsnitt som skiller dem fra 2015.

SYDENVINENE

I tillegg kommer det viner fra øyene Salina, Sicilia, Tenerife, Santorini og Pico (Azorene) som bringer tilbake minner fra sommerferien. Dette er viner som er laget av kvalitetssterke lokale druer som man sjelden ser eller får smake på. Corinto nero, assyrtiko, listán negro og verdelho er druer som beriker de ellers så internasjonale drueutvalget man finner her hjemme, og oppvokst på ofte vulkansk jordsmonn tar de med seg mye av sitt unike terroir i vinene.
Men det finnes også viner man klokt kan holde seg unna på morgendagens polslipp, og dem som havner nederst på listen er Simposio Brindisi Rosso, Espiritu de Chile Cabernet Carmenere og Freedom Bridge.

Les anmeldelse av 750 nyheter på Polet i september

Source: DN