NEWS

Telenor og Cisco sammen om det raskeste mobilnettet


< Back to all news

Telenor og Cisco sammen om det raskeste mobilnettet

Business

Category: Technology

Et tett strategisk samarbeid mellom Cisco og Telenor har vært avgjørende i byggingen av verdens raskeste mobilnett. Nå forsterker selskapene sitt strategiske partnerskap etter avtalen de signerte på Mobile World Congress tidligere i år.

Gjennom en strategisk samarbeidsavtale skal kundeopplevelsen forbedres innenfor områder som dataanalyse, IoT, smartby og sikkerhetsløsninger.

Som en del av avtalen mellom de to telekomaktørene leverer Cisco teknologien som muliggjør hastighet i verdenstoppen. Kjernen i mobilnettverket er økt grad av sikkerhet sammen med den globale markedsledende Cisco Packet Core*, som bidrar til et superraskt internett til Telenor sine kunder.

– Gjennom målrettet satsning over flere tiår har vi klart det vi ikke trodde var mulig – å gi kundene våre verdens raskeste mobilnett. Den høye nettkvaliteten hadde vi ikke maktet å få til uten et tett samarbeid med Cisco. Cisco er en verdifull samarbeidspartner som bokstavelig talt leverer kjernen i mobilnettet vårt. Vi er svært glade for å ha dem med på laget, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

– Telenor, som er et av verdens ledende selskaper innen mobilteknologi, er en svært viktig strategisk partner for Cisco. For å kunne levere den beste brukeropplevelsen for norske kunder har Telenor en unik kompetanse, innsikt og posisjon. Sammen med Telenor ønsker vi å bidra til å bygge dagens, og morgendagens, raskeste og sikreste mobile nettverk, sier Sven Størmer Thaulow, administrerende direktør i Cisco Norge.

Suverene resultater
Ferske tester fra Ookla® og Speedtest® viser at Telenor i Norge har verdens raskeste mobilnett. Uavhengig av hvor kunden befinner seg er forventningen til mobildekning og hastighet den samme, noe som gjør Norge til et spesielt vanskelig land å bygge mobilnett i. Testen til Ookla® tar ikke hensyn til norske særegenheter som høye fjell og dype fjorder, hvilket gjør denne kåringen ekstra imponerende.

Source: https://www.ntbinfo.no/pressemelding/telenor-og-cisco-sammen-om-det-raskeste-mobilnettet?publisherId=16567341&releaseId=17857413