NEWS

Telenor gjør endringer i konsernledelsen


< Back to all news

Telenor gjør endringer i konsernledelsen

Business

Category: Business News

Henter kompetanse utenfor Norge.

Telenor har mandag utført endringer i konsernledelsen, opplyser selskapet i en melding mandag.

«Alle 13 mobilselskaper vil være representert i ledelsen for å  sikre en raskere gjennomføring av konsernets strategi og større nærhet til kundene», skriver Telenor.

Telegiganten har derfor utnevnt ni konserndirektører med bakgrunn utenfor Norge for å «speile» Telenors internasjonale tilstedeværelse.

Ni direktører

Ruza Sabanovic er utnevnt til konserndirektør med ansvar for Teknologi, Vivek Sood til konserndirektør med ansvar for Marked, Wenche Agerup til konserndirektør med ansvar for Samfunnskontakt og Jon Gravråk til konserndirektør med ansvar for digitale forretningsområder, heter det i meldingen.

Richard Aa og Jon Erik Haug fortsetter i sine stillinger som konserndirektører for henholdsvis Finans og HR.

Pål Wien Espen er utnevnt til konserndirektør med ansvar for oppfølging av asiatiske partnerrelasjoner, mens Morten Karlsen Sørby er utnevnt til konserndirektør med ansvar for å følge opp Telenors eierskap i VimpelCom Ltd. og for utvalgte strategiske prosjekter.

Sharad Mehrotra er utnevnt til administrerende direktør i Telenor India. Mehrotra kommer fra stillingen som markedssjef i Telenor Myanmar, og har tidligere mer enn fire års erfaring som medlem av ledelsen i Telenor India fra 2008.

Trer ut

Kjell Morten Johnsen, Katja Nordgaard, Henrik Clausen og Martin Furuseth (fungerende) vil tre ut av Telenors konsernledelse.

De administrerende direktørene i Digi, dtac og Grameenphone vil fortsette å rapportere direkte til sine styrer, samtidig som de deltar i Telenors konsernledelse.

Selger eierandel

Mandag i forrige uke varslet Telenor at selskapet planlegger å selge sine aksjer i VimpelCom Ltd, hvor Telenor har en eierandel på 33 prosent.

Selskapet vil fremover fokusere på å skape verdier innenfor selskapets kjernevirksomheter.

Beskjeden kom ikke overraskende på analytikerne DN snakket med.

– Det som er mest interessant, er at de går ut i offentlighet og sier at de skal selge. Det er mange som har trodd at de har sondert lenge. Det er kanskje et håp om å nå ut til flere kjøpere, ved å ta dette steget, sa analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets til DN.

Analytiker Håvard Nilson i Carnegie tror Telenors nye konsernsjef Sigve Brekke fremover skal befeste sin strategi.

Men hva det vil ha å si av spesifikke hendelser er selvfølgelig vanskelig å si. Det er ikke noe som er veldig åpenbart av hva som skal komme, sier Nilson.

Source: Dagens Næringsliv

Published: December 10, 2015