Til tross for en omfattende hjerteoperasjon for kort tid siden er Arnold Schwarzenegger tilbake for fullt. Mer kamplysten på vegne av klimaet enn på lenge.

For to uker siden arrangerte Schwarzenegger sitt eget klimatoppmøte i hjemlandet Østerrike. Både den norske statsministeren Erna Solberg og Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen var invitert.

– Har utrolig kunnskap

Åpningsshowet var som en Hollywood-produksjon med lyd, lys og syngende korgutter. Nå har takkebrevet fra Arnold Schwarzenegger dumpet ned i postkassen på Statsministerens kontor.

Og det er fullt av lovord om statsministeren. Han skriver at toppmøtet ikke ville blitt en så stor suksess uten henne. Og at han er glad for at hun kunne dele sin utrolige kunnskap.

Hun viser verden veien i miljøspørsmål, mener filmstjernen. Han synes det var fantastisk å høre henne snakke om at Norge kan være en ledende nasjon når det gjelder ren energi til tross for at vi er et oljerikt land. Brevet er svært amerikansk i formen.

Les hele brevet her (PDF)

– Det er hyggelig. Det er riktig at det er amerikansk, men jeg tror at det oppleves at Norge og regjeringen er frempå på miljøløsninger, sier statsminister Solberg.