NEWS

Schlumberger Norge har tapt fire milliarder på to år


< Back to all news

Schlumberger Norge har tapt fire milliarder på to år

Business

Category: Energy

Lavere aktivitet, press på marginer og finansielle nedskrivinger, har gitt milliardunderskudd for oljeservice-giganten Schlumberger Norge for andre året på rad.

Resultat før skatt for Schlumberger Norge AS i det nylig fremlagte regnskapet for 2017, var minus 2 milliarder kroner, som er på samme nivå som i 2016, skriver Stavanger Aftenblad.

Selskapet ønsker ikke å kommentere regnskapstallene for Schlumberger Norge AS isolert. Men selskapet skriver i en e-post til Aftenbladet, som er undertegnet kommunikasjonssjef for Skandinavia, Lianne Olsen:

Utfordrende år

«Schlumberger kommenterer ikke regnskap i enkelt land. Som en generell uttalelse kan vi si følgende:

De siste årene har vært utfordrende med lavere aktivitet og press på marginer. I tillegg har vi gjort finansielle nedskrivninger som gjenspeiler seg i regnskapet.

Reduserer kostnader

I denne perioden har vårt hovedfokus vært å redusere kostnader, samt implementere nye mer kostnadseffektive løsninger og tjenester til våre kunder.

Vi ser nå en positiv utvikling i markedsaktiviteten. Dette har også startet å gi utslag i økende priser.

Likevel har vi ikke avsluttet vårt samarbeid med enkelte av våre kunder på hvordan vi kan fortsette å redusere kostnaden per produsert fat olje. Dette gjennom mer effektive operasjoner, høyere pålitelighet, mer integrering og ikke minst ny teknologi.»

Source: Sysla