NEWS

Rekordår for Tesla i Norge


< Back to all news

Rekordår for Tesla i Norge

Business

Category: Automobile / Transport

Allerede etter tre kvartaler har Tesla slått sin gamle salgsrekord i Norge. Over 2000 nye Tesla-biler fikk norske skilter i september.

I løpet av september ble det registrert 2004 nye biler fra den amerikanske elbilprodusenten Tesla i Norge. Det er ny rekord for én måned. 997 av dem var av Model X, mens de resterende 1007 var av Model S. Det viser nettsiden teslastats.no som fortløpende oppdateres mot motorvognregisteret. Av andre elbiler var det bare Volkswagen Golf som slo Model S med 15 biler. Samlet viser tallene at nær 5000 elbiler fikk norske skilter i september.

Samlet i år har også Tesla passert rekorden fra 2014 på 4040 registreringer. Mens det ennå er ett kvartal igjen av året, har Tesla-registreringene passert 4195 biler. Det er sannsynlig at registreringene i år vil passere 5000 biler med klar margin.

– Vi er glade for å se at både interessen for og kunnskapen om elektriske biler vokser raskt i Norge. Solid rekkevidde, praktiske løsninger og høy sikkerhet gjør at stadig flere velger Model S og Model X. Model S er tilgjengelig med opptil 632 km rekkevidde (NEDC), mens Model X har hengerfeste og kan konfigureres med sitteplass for opptil syv voksne, skriver kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Motors Norway i en epost til DN.

Source: Dagens Næringsliv