NEWS

Pressemelding: Yara og IBM samarbeider om fremtidens landbruk


< Back to all news

Pressemelding: Yara og IBM samarbeider om fremtidens landbruk

Business

Category: Business News

Oslo, Norge og Armonk, N.Y., 26. april, 2019: Yara International (OSE: YAR), et ledende globalt gjødselselskap, og IBM (NYSE: IBM), kunngjorde i dag en avtale om å bygge en global digital landbruksplattform, og å tilby helhetlige digitale tjenester og agronomisk rådgivning.

De to selskapene vil sammen bidra til å øke den globale matproduksjonen ved å trekke på sine komplementære evner: Yaras agronomiske kunnskap med over 800 agronomer på bakken og mer enn hundre års erfaring, og IBMs digitale plattformer, tjenester og kompetanse innen kunstig intelligens (AI) og dataanalyse.

«Vårt samarbeid dreier seg om å gjøre en reell forskjell i landbruket. For å kunne brødfø en voksende befolkning på en ansvarlig måte, er det avgjørende at bønder øker matproduksjonen på eksisterende jordbruksområder, slik at man unngår avskoging. Yara og IBM skal utvikle digitale løsninger som gir store og små bønder muligheten til å øke avlinger, kvalitet og inntekter på en bærekraftig måte,» sier Terje Knutsen, Konserndirektør for Salg og Markedsføring i Yara.

Den felles globale digitale landbruksplattformen vil anvende kunstig intelligens, maskinlæring og datainnsamling for å gi ny innsikt til bøndene. Den digitale plattformen vil være tilgjengelig over hele verden med en ambisjon om å dekke 100 millioner hektar jordbruksareal – noe som tilsvarer to ganger størrelsen på Spania eller nær 7 prosent av alle jordbruksarealer i hele verden*, inkludert millioner av småbruk.

«Ettersom etterspørselen etter mat stiger i takt med befolkningsøkningen i verden, vil den digitale landbruksplattformen spille en viktig rolle for å øke verdens avlinger på en bærekraftig måte. IBMs kapasitet og ekspertise innenfor AI, big data og blokkjede-teknologi, sammen med Yaras agronomiske kunnskap, digitale innovasjonskraft og globale erfaring innenfor landbruk, er en perfekt kombinasjon i partnerskapet vårt,» sier Luq Niazi, Global Managing Director for Consumer Industries i IBM.

Som et første skritt vil Yara og IBM etablere felles innovasjonsgrupper i digitale hubs i Europa, Singapore, USA og Brasil. Teamene skal samarbeide tett med IBM-forskere for å utvikle nye tjenester, for eksempel innen visuell analyse og maskininnlæringsteknikker for å identifisere og sjekke avlinger. De første tjenestene er planlagt levert i slutten av 2019.

Flytter grensene for digitalt jordbruk

Partnerskapet mellom Yara/IBM vil ta for seg alle aspekter ved jordbruksoptimering. Et spesifikt samarbeidsområde vil være værdata. Evnen til å reagere på væromslag er avgjørende for landbruk. Ved å slå sammen analytisk innsikt fra IBMs Watson Studio, IBM PAIRS-teknologien, The Weather Company og andre tjenester, med Yaras kunnskap om avlinger og modellering, vil den felles plattformen ikke bare muliggjøre hyperlokaliserte værmeldinger, men også kunne gi anbefalinger i sanntid, skreddersydd for hver enkelt åker og avling.

Når den felles digitale landbruksplattformen utvides, vil gruppene utforske løsninger for å integrere plattformen med IBM Food Trust, IBMs blokkjedebaserte nettverk for aktører i hele matkjeden. Dette vil muliggjøre større sporbarhet og effektivitet, samt gi nye verktøy for å bekjempe matsvindel, redusere svinn og øke bærekraft. Det vil knytte enkeltgårder sammen med hele matkjeden, og skape en helhetlig tilnærming til matproduksjon fra gård til tallerken.

Kontrakten ble inngått i april 2019.

* Verdensbanken, FAO.

Klikk HER for å lese hele pressemeldingen.

Source: Mynewsdesk