NEWS

Polets beste nye hvitvin er amerikansk


< Back to all news

Polets beste nye hvitvin er amerikansk

Business

Category: Food & Beverage

Polet har to hovedtema i mars, og lykkes med begge. I tillegg til dem lanseres det tre pene knusktørre musserende viner fra Frankrike og et par gode rødvinskjøp der Meloso Tempranillo Joven trekkes frem som favoritten til den nette sum av 129,90, er denne et lite funn.

Marsslippets største satsingsområde er tørre hvitviner laget av druen chenin blanc. Hele 11 viner laget av druen fra Loire i Frankrike, Stellenbosch i Sør-Afrika og California i USA lanseres i Polets basissortiment. Her er det mye godt å velge blant, særlig fra Loire og USA, selv om de beste glimrer med sitt fravær fra Sør-Afrika, og man gjerne skulle sett et et par sterkere navn her.

Det er i tillegg kanskje noe sært å slippe tre viner av samme drue og samme vinmark til omtrent samme pris, som de velge å gjøre med sine tre Jurassic Park-viner fra Santa Ynes i California. Det er en spennende mark med et unikt terroir, men kanskje man heller skulle vise flere områder?

Det andre tema er viner fra Nord-Piemonte, som er et område som lenge har stått i skyggen av Barolo og Barbaresco i sør. Hele 10 viner kommer fra disse små og historiske appellasjonene ved foten av alpene. Flere av dem virkelig gode kjøp, da de generelt sett koster mindre enn de fra lenger sør i regionen. I tillegg er de mer delikate og tilgjengelig smaksmessig, og perfekte til påskelammet som snart havner på alles bord.

Source: Dagens Næringsliv