NEWS

Ny konsernsjef i Yara


< Back to all news

Ny konsernsjef i Yara

Business

Category: Business News

Svein Tore Holsether blir ny konsernsjef i Yara, fremkommer det i en melding mandag.

Han vil ta over for nåværende fungerende konsernsjef Torgeir Kvidal senest 1. oktober 2015.

Holsether har siden 2011 vært konsernsjef i Sapa Group. Tidligere har han hatt en rekke lederstillinger i Elkem, Orkla og Sapa. Holsether er født i 1972 og har en Bachelor of Science i finans fra Universitetet i Utah.

– Svein Tore Holsether passer perfekt for Yara, og styret er svært tilfreds med at han tar stillingen i selskapet. Hans omfattende bakgrunn fra internasjonal industri sammen med hans personlige egenskaper gjør ham svært kvalifisert til stillingen som konsernsjef, sier Yaras styreleder Leif Teksum.

Blir i Sapa til han tiltrer stillingen

Holsether sier han setter pris på å få muligheten til å jobbe i Yara.

– Selskapet gjør det meget bra og har en unik posisjon globalt. I en tid med en rekke globale utfordringer ser jeg frem til å bidra til å levere løsninger knyttet til fundamentale behov som matsikkerhet og bedre miljø, sier Holsether.

Holsether fortsetter som konsernsjef i Sapa inntil han tiltrer stillingen som konsernsjef i Yara. Sapa er eid 50/50 av Hydro og Orkla.

– Prosessen med å finne en etterfølger til Holsether er igangsatt, og ny konsernsjef for Sapa vil bli kommunisert når er rekrutteringsprosessen er fullført, opplyser Orkla i en melding mandag.

Vikarlønn på 175.000 i måneden

Kvidal som har vært fungerende konsernsjef siden oktober 2014 vil gå tilbake til sin tidligere stilling som konserndirektør for finans. DN skrev i forrige uke at Kvidal hever en vikarlønn på 175.000 kroner i måneden som konstituert konsernsjef i Yara.

– Torgeir Kvidal har gjort en utmerket jobb som fungerende konsernsjef de siste månedene, noe som har blitt anerkjent både av ansatte og eksterne aktører. Samtidig setter styret pris på hans ønske om å gjenoppta stillingen som konserndirektør for finans, sier styreleder Teksum.

Source: Dagens Næringsliv

Published: June 19, 2024