NEWS

Microsoft Norge-sjefen: Man må ikke være i Silicon Valley for å bli verdensledende


< Back to all news

Microsoft Norge-sjefen: Man må ikke være i Silicon Valley for å bli verdensledende

Business

Category: Culture / Lifestyle

Microsoft-sjefen stusser over nordmenns forhold til begrepet «fremragende». – Det er et ord som sitter løst i USA, sier Norges Microsoft-sjef Kimberly Lein-Mathisen.
– Man må ikke være i Silicon Valley for å bli verdensledende

Microsoft-sjefen stusser over nordmenns forhold til begrepet «fremragende». – Det er et ord som sitter løst i USA, sier Norges Microsoft-sjef Kimberly Lein-Mathisen.

– I den første bedriften jeg jobbet, Procter & Gamble, stilte ofte spørsmålet om hvem som er best i verden innen vårt felt. Vi ville finne det ut og navigere bedriften etter de beste i verden, sier Norges Microsoft-sjef, Kimberly Lein-Mathisen, til E24.

– Akkurat det er ikke alltid en naturlig tankegang i Norge.

Ingeniøren med MBA-grad fra Harvard Business School landet i Norge permanent for syv år siden, etter ulike lederroller i USA, Europa og Japan.

I over ett år har hun sittet i lederstolen i den norske Microsoft-avdelingen.

– Janteloven har gjort noe med landet
Hun hyller det norske arbeidslivet med trepartssamarbeid som har bidratt til den høye tilliten på tvers av rang.

Hun fremhever norske bedrifters høye effektivitet mye takket være flatt hierarki og stor åpenhet for nye ideer, kombinert med at ansatte har en produktiv innstilling.

– Jeg setter pris på balansen i Norge mellom planlegging og å få ting gjort. Her snakker man gjerne gjennom hvordan løse problemer, lager enkle planer, og så gjør man det bare. Jeg har erfaring fra mange kulturer hvor det debatteres og planlegges i det uendelige. Nordmenn er så pragmatiske, sier hun.

Amerikaneren har bitt seg merke i flere kulturforskjeller, og som flere andre i hennes sko har påpekt – janteloven har preget med den norske arbeidskulturen over tid.

– Jeg ble lamslått av en prat med min egen ledergruppe. Da vi snakket om å utvikle talent, kom vi innom begrepet «outstanding». Dette er et ord som sitter løst i USA. Vi vil at bedriften skal være fremragende, og vi vil ansette fremragende folk. Når det gjelder selv de mest fremoverlente personene i ledergruppen, er jeg ikke så sikker på om de har et fortrolig forhold til begrepet.

– Og da lurer jeg på, er det legitimt å være fremragende i Norge? Det er tankevekkende.

– For det er virkelig det vi må gjøre i Norge – vi må sammen finne og utvikle de nye fagområdene hvor vi kan bli blant de aller beste i verden, sier Lein-Mathisen.

Les hele artikkelen på E24.no.

Source: E24