NEWS

Microsoft Norge gav fra seg lederstilling til 15-åring


< Back to all news

Microsoft Norge gav fra seg lederstilling til 15-åring

Business

Category: Education / Research

I et forsøk på å sette fokus på jenters utvikling og likeverd, tok 15 år gamle Agnes Nordvik over Microsoft Norge for en dag.

Det er organisasjonen Plan Norge som står bak. Det hele er en del av markeringen av verdens jentedag.

#girlstakeover kalles det, og det gjennomføres i 60 land. Kampanjen innebærer at jenter tar over lederstillinger og viktige posisjoner i én dag.

Melinda Gates, Justin Trudeau og Google Australia er blant dem som har deltatt. I Norge har rundt 20 bedrifter deltatt, blant dem NRK, Norkring, IMDI, Telia, Nettavisen og Norsk Helsenett. Fredag var det Microsoft Norge som gav fra seg ledervervet, som administrerende direktør Kimberly Lein-Mathisen vanligvis besitter.

– Jeg ønsket å støtte opp om dette med en gang jeg hørte om det. Det er så mange jenter over hele verden som ikke får brukt de fantastiske talentene de har, og også i Norge har vi et behov for å løfte jenter opp til viktige lederstillinger, sier hun til ABC Nyheter.

ein-Mathisen mener utviklingen i Norge går for sakte fremover, når det gjelder å få opp antallet kvinner i ledende posisjoner.

– Alle menn og kvinner trenger å reflektere litt, vi har ikke nok fremskritt og analyser viser at vi på noen områder går bakover når vi burde gått fremover, sier hun.

15-åringen som fikk ta over sjefsstillingen i Microsoft fredag var Agnes Nordvik. Hun er en del av PlanUngdom og enig med Lein-Mathisen.

– Vi må få jenter og kvinner inn i lederstillinger i verden, sier hun.

Hensikten bak Plan Norges #girlstakeover er å sette fokus på jenters utvikling og mulighet for utdanning.

I september i år publiserte FN en rapport som viser at rundt 617 millioner unge ikke klarer å få grunnleggende ferdigheter i lesing og matematikk. I 2016 kom en UNESCO-rapport som viser at 16 millioner jenter og åtte millioner gutter, i alderen seks til 11 år, vil aldri få gå på barneskole.

– Det er engasjement via handling som må til for å skape varig endring for jentene. #Girlstakeover er bare en start. Om vi skal skape bærekraftig utvikling må vi ha næringslivet og politikerne med på laget i et globalt samarbeid, i tråd med FNs bærekraftsmål nr 17., skriver kommunikasjonssjef i Plan International Norge Siv Meisingseth i en e-post til ABC Nyheter.

Source: ABC Nyheter