NEWS

Må ut


< Back to all news

Må ut

Business

Category: Technology

Hvert år kårer Google «Årets 50 beste apper» i sin app-butikk Google Play. På årets liste ligger Zedge, en app som er lastet ned over 170 millioner ganger og har nesten 70 millioner aktive brukere verden over.

Zedge ble utviklet i en sokkelleilighet i Malvik utenfor Trondheim for ti år siden. Tom Arnøy og to medgründere så at sms-nedlasting av ringetoner og bakgrunner til telefonen kom til å bli erstattet av nye tjenester etterhvert som telefonene ble smartere og større. Derfor laget de Zedge, en nedlastingstjeneste for innhold til smarttelefoner hvor alt innhold er gratis.

– Vi var tidlig ute, satset hardt på god brukervennlighet og søkemotoroptimalisering i starten. Vi vokste raskt. Da sparepengene var oppbrukt, dro vi rett til New York for å finne investorer, sier Tom Arnøy som fortsatt et administrerende direktør i Zedge.
Noe investormiljø for apper var ikke å finne i Norge på den tiden.

– Vi så hva som skjedde med Youtube som da var ganske nytt ennå og skjønte at vi ikke kunne ta betalt for innhold lenger. Derfor ble det en hard jobb å skaffe investorer til en gratistjeneste, sier Arnøy.

Zedge får sine inntekter fra annonsevisninger i appen.

Etter en presentasjonsturné i New York valgte Zedge en langsiktig partner.

– Vi hadde godt moment allerede da og fikk tilbud fra flere investorer, men valgte å gå for IDT Corporation som i tillegg til penger kunne tilby kompetanse på det forretningsmessige og ønsket å være langsiktige, sier Arnøy.

Må ut av Norge …

Arnøy sier at selv om økosystemet rundt oppstartsbedrifter og gründere er blitt mer profesjonelt på begge sider av bordet, er mye likt det han erfarte ti år tilbake.

– Norge er et godt sted for gode ideer og et bra sted å starte. Men skal man vokse seg stor, må man ut. I USA finner man både risikokapital og nok kunder til å bli en global aktør, sier Arnøy.

Les hele artikkelen her

 

Source: DNgründer

Published: November 1, 2016