NEWS

Legemidler og mål: Intervju med Sissel Lønning Andresen i Pfizer Norge.


< Back to all news

Legemidler og mål: Intervju med Sissel Lønning Andresen i Pfizer Norge.

Business

Category: Business News

– Mange arbeids-oppgaver er løst bra nok på 90 prosent, sier Sissel Lønning Andresen i Pfizer Norge.

Du jobber i verdens største legemiddelfirma. Hva tenker du om den økte bruken av legemidler?

– Det er bra flere får tilgang til gode legemidler, men det må brukes riktig. Overforbruk og underforbruk er ikke bra. Men dødelige barnesykdommer er nær utryddet av vaksinering, overlevelsen av kreftsykdommer er blitt mye høyere, og mennesker som før var forkrøplet av revmatiske sykdommer kan i dag leve nesten som normalt. Legemidler har en stor del av æren for mange av disse fremskrittene.

– Hvordan balanserer du forventninger fra norske myndigheter og pasienter opp mot forventninger fra ledelsen i ditt multinasjonale selskap?

– Innimellom er det litt utfordrende. Norske myndigheter har innført et effektivt prissystem for legemidler som er bra for norske skattebetalere. Men samtidig, da bør vi som legemiddelprodusent også kunne forvente at myndighetene investerer i innovasjon og nye legemidler. Ledelsen i Pfizer har selvsagt forventninger til at et så rikt land som Norge ønsker å ta i bruk nye, innovative legemidler, slik som for eksempel de nye kreftmedisinene. Selv om de koster.

– Ifjor ble Pfizer kåret til vinner av Great Place to Work. Må ledere ha myke verdier for å skape godt arbeidsmiljø?

– Utmerkelsen hadde nok ikke noe med våre lederes myke verdier å gjøre, men heller et resultat av vår satsing på godt arbeidsmiljø. De viktigste stikkordene har vært kommunikasjon, utvikling av gode ledere, og inkludering av de ansatte i alle de beslutningene de kan inkluderes i. Det tror jeg har skapt motivasjon og engasjement på arbeidsplassen.

Les hele intervjuet i DN+

Source: Dagens Næringsliv