NEWS

Lærdal fikk Marshal-hjelp


< Back to all news

Lærdal fikk Marshal-hjelp

Business

Category: IP & Innovation

I kampen mot kinesiske piratkopier har den norske bedriften Lærdal Medical tatt i brukt et nytt virkemiddel: US. Marshal-offiserer.

– For oss var dette en spennende aksjon og en seier i seg selv. Jeg har selv aldri opplevd tidligere at noen i denne bransjen har lykkes med å ta ned en hel stand på en messe, sier IP-direktør Petter Westnes i Lærdal Medical.
Han var en av selskapets representanter på messen i Miami tidligere denne måneden.

– Alt innhold på standen ble konfiskert av US Marshal og fjernet fra stedet i løpet av en hektisk time første dag av messen.

Selskapet hadde på forhånd fått en rettskjennelse som gjorde aksjonen lovlig. US Marshal er en amerikansk politietat underlagt Justisdepartementet.

Dømt til erstatning

Lærdal Medical har tidligere vunnet en rettssak mot selskapet Shanghai Honglian, hvor de ble dømt til å betale erstatning for kopieringen.

– I og med at de er dømt i retten til å betale oss erstatning uten å ha innfridd dette kravet, ble alt av verdi på standen konfiskert. Til og med en laptop, sier Westnes.
– Representantene på standen vi aksjonerte mot var tydelig skeptiske til hvorvidt dette var lovlig. De var også tvilende til hvorvidt US Marshal var ekte politi og ba flere ganger om å få se bevis på dette, forteller Westnes.

Familiebedriften, som er markedsleder innen produksjon av utstyr til førstehjelp, er mest kjent for den oppblåsbare Anne-dukken.

Selskapet omsatte for 3.4 milliarder norske kroner ifjor, og oppnådde en omsetningsvekst på en halv milliard. Resultatet før skatt endte på i underkant av 400 millioner kroner.

Det var Åsmund S. Lærdal som i 1940 startet familiebedriften innen forlag og leketøy. Da han såvidt fikk reddet sønnen Tore fra en drukningsulykke bidro skrekkopplevelsen til å utløse satsingen på akuttmedisin.

Tore Lærdal er styreleder og eier selskapet sammen med barna.

Klikk her for å lese hele saken.

Click HERE for the news release from the USITC in English.

Source: Dagens Næringsliv

Published: July 25, 2024