Formålet med besøket er å bidra til synlighet og profilering av norske selskaper for et internasjonalt publikum. SxSW har blitt et utstillingsvindu for noen av verdens mest innovative bedrifter og ny teknologi i samspill med kreative miljøer. For norske aktører og oppstartbedrifter er det en unik mulighet til å vise seg frem.

Kronprinsen skal blant annet holde et foredrag om det norske økosystemet for oppstartbedrifter (se omtale på festivalens hjemmeside: SxSW). Her vil han vil presentere den nordiske modellen og hva som motiverer nordmenn til å starte eget selskap. Det øvrige programmet inneholder besøk på en rekke arrangementer med norsk deltakelse innenfor eksempelvis teknologi, design og musikk. Han vil også besøke utstillingsområdene. Kronprinsen vil i tillegg møte guvernør i Texas Greg Abbott og ordfører i Austin Steve Adler.

South by Southwest (SxSW) har siden starten i 1987 vokst, fra å være en ren musikkfestival, til å bli en storskala internasjonal arena for musikk, film og teknologi. Det er trolig den største konferansen i sitt slag i verden, med over 500.000 deltakere i 2017. Arrangementet befester Austins posisjon som trendsetter i skjæringspunktet kunst, musikk og digital teknologi. Festivalen er en viktig arena for nettverksbygging innen en rekke bransjer, også for de mange selskapene og aktørene som deltar fra Norge.