Resultatet er 77 millioner kroner bedre enn for den samme perioden i fjor, og det er i hovedsak turene langs norskekysten som er årsaken til inntektsøkningen.

Hurtigruten ASA har både tjent mer på passasjerene og hatt flere gjestedøgn booket på skipene sine i tredje kvartal i år sammenlignet med i fjor. 

Flere gjestedøgn

Antall gjestedøgn øker med ni prosent, og hver gjest gir 12 prosent mer inntekter sammenlignet med fjoråret, står det i pressemeldingen.

I løpsåret av tredje kvartal hadde Hurtigruten 85 prosent belegg på båtene sine langs norskekysten. Også dette en økning fra i fjor.

Ekspedisjonsskipet MS Fram, som seiler til blant annet Grønland og Antarktis, opplever en nedgang på to prosent i antall gjestedøgn. Likevel tjener selskapet 13 prosent mer på hvert gjestedøgn enn i fjor.

Omfattende snuoperasjon

Hurtigruten venter også økning i passasjerinntektene for siste kvartal i 2014.

Hurtigruten gjennomførte i 2013 en omfattende snuoperasjon etter blodrøde tall for selskapet i 2012. Blant annet jobbet selskapet med å få ned kostnadene og få økt salget om bord.

Resultatet endret seg fra minus 310 millioner i 2012, til pluss 26 millioner i 2013.

Nå håper konsernsjef Skjeldam på fortsatt positiv utvikling.

– Forbedringene gjennom årets tre første kvartaler er i tråd forventningene, og målene vi har satt oss. Strategien er lagt og innebærer nå videreført fokus på kostnadene, men med stadig økt trykk på å øke inntektene. De positive trendene som signaliseres gjennom forsalget for 2015 gir oss et godt fundament for videreutvikling og lønnsomhet fremover, sier Skjeldam.