NEWS

Kongsberg signerer kontrakt for leveranser til F-35 verdt 160 mill kroner


< Back to all news

Kongsberg signerer kontrakt for leveranser til F-35 verdt 160 mill kroner

Business

Category: Defense / Security

Kontrakten er en videreføring av leveransene fra de fem tidligere produksjons Lot`r (LRIP 3-7) og støtter et fortsatt godt forretningsforhold mellom KONGSBERG og Lockheed Martin.

– Vi er tilfredse med å oppnå enighet om levering av ytterligere halerorsdeler til F-35 Lightning II, og det er et bevis på det langsiktige internasjonale samarbeidet mellom Lockheed Martin og KONGSBERG, KONGSBERG fortsetter å demonstrere et høyt teknisk og produksjonsmessig nivå som kreves for å konkurrere om arbeid på F-35, og vi forventer mer F-35 industriell deltakelse for Norge ettersom vi fortsetter gjennom Low Rate Initial Production (LRIP) fasene, sier Susan Ouzts, Lockheed Martin vice president, F-35 internasjonale programmer.

– Denne kontrakten demonstrerer KONGSBERGs konkurranseevne på høyteknologisk produksjon og representerer en ny viktig milepæl for vår Aerostructure virksomhet. Vi er fornøyde med å være en leverandør av kvalitetsprodukter til F-35-programmet, som støtter vårt langsiktige samarbeid med Lockheed Martin, sier Terje Bråthen, Direktør Aerostructures i Kongsberg Defence Systems.

Kontrakten inkluderer leveranser til om lag 40 fly.

Source: Kongsberg Gruppen

Published: July 24, 2024