NEWS

I fremtiden kommer bilen din til å logge seg på Uber for å nedbetale billånet


< Back to all news

I fremtiden kommer bilen din til å logge seg på Uber for å nedbetale billånet

Business

Category: Technology

Google ligger langt fremme i utviklingen av selvkjørende biler. I California har forsøk med slike biler pågått i lang tid.

Jan Grønbech i Google Norge spår at kunstig intelligens vil effektivisere transportsektoren dramatisk.

– Vi begynte med selvkjørende biler. Ikke for å bli en bilfabrikk, men for å vise den mest konservative bransjen i verden hva som er mulig, sier han.

Onsdag holdt han innledning på et frokostmøte i regi av regi av Norske Finansanalytikeres Forening under tittelen «Disrupt or be disrupted».

Kunstig intelligens brukes for å «lære» bilene å tolke alt fra syklisters håndsignaler, til farlige situasjoner som oppstår når en elg eller et rådyr plutselig dukker opp i veibanen.

– Vår drøm er: Si du bor i Bærum og er så «heldig» at du jobber i Oslo. Du kommer ned til E18 og får beskjed om at nå får du ikke kjøre bilen selv lenger. Den tar over, fordi mennesker skaper kø. På motorveien vet alle bilene hvor de andre bilene er og ligger med en meters avstand. Så slipper den deg av der du skal, og kjører videre. Kanskje logger den seg på Uber og hjelper til med å nedbetale billånet, sier Grønbech.

 

Source: Dagens Næringsliv

Published: December 11, 2015