NEWS

Hurtigruten selger billettene dyrere til utlendinger enn til nordmenn


< Back to all news

Hurtigruten selger billettene dyrere til utlendinger enn til nordmenn

Business

Category: Airline / Travel

Mary (24) og Everan (24) ble sjokkert da bryllupsreisen med Hurtigruten viste seg å koste nesten dobbelt så mye i dollar som i kroner. – Dette er ikke bra for norsk reiselivs omdømme, mener markedsføringsekspert.

– Da vi gikk inn på den amerikanske siden, var prisen nesten dobbelt så høy som på den norske. Hadde prisforskjellen vært lavere, hadde vi nok ikke lagt merke til det. Vi lurer på hvor lenge Hurtigruten har kommet seg unna med dette, sier Mary og Everan Chaffee.

Det nygifte amerikanske ekteparet er storfornøyde med turen de i forrige uke tok med hurtigruteskipet MS Richard With fra Ålesund til Bergen, og skryter av både servicen og utsikten.

Men hadde ikke 24-åringene hatt norske aner, og lært seg litt av språket, ville Hurtigruten-etappen av bryllupsreisen blitt en langt dyrere fornøyelse.

De leste litt selv, og brukte Google Translate for å oversette resten av innholdet på nettsiden hurtigruten.no. Dermed kunne de bestille billetter til en langt lavere pris enn de ville fått hvis de bestilte på den amerikanske nettsiden.

– Når det er nesten dobbelt så dyrt for oss som for nordmenn, stiller vi spørsmål ved selskapets integritet, sier Mary og Everan.

77 prosent dyrere for amerikanere

De er langt fra de eneste utenlandske turistene som har betalt mer for en Hurtigruten-reise enn nordmenn. Og det er spesielt amerikanere som må punge ut, viser en gjennomgang NRK har gjort.

I gjennomsnitt i perioden 13.-30. september koster den billigste tilgjengelige billetten for én person på tomannslugar mellom Ålesund og Kirkenes 1470 kroner på den amerikanske nettsiden.

Det er 77 prosent mer enn prisen for samme reise på hurtigruten.no – 830 kroner.

Source: NRK