NEWS

GE-sjefen hyller Norge


< Back to all news

GE-sjefen hyller Norge

Business

Category: Financial / Investment

Immelt, som for øvrig fyller 57 år i dag tirsdag, er utdannet matematiker og har jobbet nesten hele sitt voksne arbeidsliv i GE. Han overtok toppstillingen etter legendariske Jack Welch i 2001.

GE har vært 50 år i Norge. I dag jobber 2200 personer for giganten her til lands, hovedsakelig innen helse, olje og gass.

– Dere ser på dere selv som en del av Europa, men det gjør ikke vi. For oss er Norge et råvarerikt land på linje med Australia, Canada, Russland og Midtøsten. Dere har mer til felles med disse landene enn Frankrike. Dette er supervekstregioner for oss. Norge er definitivt viktig for oss i denne sammenhengen. Dere er helt spesielle, sier sjefen for verdens tredje største selskap og president Barack Obamas økonomiske rådgiver.

Produktive ingeniører
Norge er et internasjonalt nav for ultralyd og subsea i General Electric. Snart åpner GE et nytt senter for olje- og gassaktiviteter i Stavanger.

– Vi vil investere tungt i Norge fremover. Kostnadsnivået er utfordrende, men ingeniørene her er flinke og produktive. Derfor tror jeg Norge fortsatt kan konkurrere med asiatiske land. Det handler om folk, sier Immelt til Dagens Næringsliv.

Source: Dagens Næringsliv

Published: June 24, 2024