NEWS

Fetzer Vineyards feirer 50 år med vinproduksjon i California – og dette er bare begynnelsen!


< Back to all news

Fetzer Vineyards feirer 50 år med vinproduksjon i California – og dette er bare begynnelsen!

Business

Category: Food & Beverage

Mye har skjedd siden Barney Fetzer fant det perfekt stedet i Californias Redwood Valley og plantet sine aller første vinstokker. Og ingenting av det som har skjedd, er tilfeldigheter.

Helt fra starten hadde Barney tro på at jo mer han gjorde for at vinproduksjonen skulle være i harmoni med jorden, jo mer forbedret vinens kvalitet seg. Fetzer har beholdt sine tradisjoner siden 1968 og utviklet seg til å bli en av verdens ledende vinprodusent innen bærekraft.

Fetzer

Pionér innen bærekraftig vindyrking

Barney Fetzer grunnla Fetzer Vineyards i 1968, i Californias nordligste vindistrikt Mendocino, sammen med sin kone Kathleen og deres 11 barn. Folk flest velger de enkleste løsningene, men ikke Barney Fetzer. Han tenkte annerledes enn folk flest, og ved hjelp av kreativitet, lidenskap og hardt arbeid ble han pionér innen bærekraftig vinproduksjon lenge før noen hadde hørt ordet bærekraft. Fetzer Vineyards ble i 1999 den første vingården i California som benytter 100% fornybar energi og det første vinfirmaet til å rapportere utslipp av drivhusgasser offentlig i 2005.

Fetzer ble også det første «Zero Waste» -sertifiserte vinselskapet i verden i 2014 og i 2016 ble de den første amerikanske vinprodusenten til å ta i bruk BioFiltro BIDA®– et revolusjonerende system med milliarder av meitemark som renser 100% av vingårdens avløpsvann. I samme år ble Fetzer Vineyards som første vinselskap i USA sertifisert CarbonNeutral © av Natural Capital Partners, noe som viser at vellykkede og lønnsomme bedrifter kan lede an i kampen mot klimaendringer.

Bærekraftighet er ikke nok!

I følge FN overstiger nå menneskehetens etterspørsel etter varer og tjenester planetens regenerering med 62 prosent. Det betyr at vi egentlig trenger 1,6 jordkloder for å understøtte forbruket vårt i løpet av et år.

Fetzer Vineyards har satt seg nye mål for fremtiden og begynt sitt arbeid mot at bedriftens fotavtrykk ska være netto positivt innen 2030 – altså å skape mer positive påvirkninger for miljøet enn negative.

Fetzer ble medlem av den Net Positive Coalition i 2015 for å bane vei og bygge visjon for den «Net Positive» – bevegelsen og tar sikte på å produsere vin på en måte som gjenoppretter, revitaliserer og regenererer økosystemer og lokalsamfunn, samtidig som de produserer førsteklasses kvalitetsviner på en bærekraftig måte og fremmer de ansattes helse og velvære.

«Å gjøre miljøet litt mindre dårlig vil ikke være nok for å løse våre mange globale problemer. Et radikalt skifte er nødvendig! Et mål om bare å redusere negative påvirkninger er ikke nok, man må fjerne alle negative påvirkninger og aktivt skape positive påvirkninger for miljøet» – Fetzer Vineyards

50 år med Fetzer Vineyards

Fetzer er i dag en prisvinnende leverandør av viner med bærekraftige, økologiske og biodynamiske druer. I tillegg til vingårdens flaggskipmerke Fetzer, står Fetzer Vineyards bak bl.a Adorada, 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel og ikke minst Bonterra Organic Vineyards, som ble kåret til «American Winery of the Year» av Wine Enthusiast Magazine i 2016.

Bonterra Organic Vineyards ble grunnlagt i 1987 av Fetzer Vineyards, og har helt fra starten dyrket i henhold til økologiske prinsipper, overbevist om at økologisk landbruk og dyp respekt for jorda gir sunnere vinstokker, mer smakfulle druer og dermed mer uttrykksfulle viner av høy kvalitet. Høns, sauer, bier, fugler og sommerfugler nyter livet i vinmarken og beriker det biologiske mangfoldet og holder skadedyr borte. På tre av Bonterra sine vingårder; Blue Heron, McNab og The Butler, dyrkes druene etter biodynamiske prinsipper.

Source: AmCham