NEWS

Facebook kjøper norsk vindkraft


< Back to all news

Facebook kjøper norsk vindkraft

Business

Category: Energy

Facebook inngår langsiktig kraftavtale om norsk vindkraft til sine nordiske datasentre, etter at Google, Hydro og Alcoa har gjort lignende avtaler.

Facebooks datasentre i danske Odense og svenske Luleå skal drives med norsk vindkraft.

Facebook kjøper kraftproduksjonen fra tre norske vindparker i Bjerkreim-området fra investeringsselskapet Luxcara, mens det svenske energiselskapet Vattenfall har inngått avtale om å overføre og balansere kraften.

Det skriver Vattenfall i en melding.

Facebook har inngått en langsiktig kraftavtale (power purchase agreement, PPA) med det Hamburg-baserte investeringsselskapet Luxcara, ifølge meldingen.

– Dette er den største avtalen Facebook har inngått om vindkraft, 294 megawatt i 15 år. Det er fantastisk, sier spesialrådgiver Andreas Thon Aasheim i fornybarorganisasjonen Norwea til E24.

– Dette er nok en bekreftelse på at norsk vindkraft er uhyre konkurransedyktig. Facebook kan gå hvor som helst i Europa, men de velger norsk vindkraft, sier han.

– Hvorfor har vindkraften blitt så populær, når vannkraften også er ren?

– Jeg tror det er flere ting. Jeg mistenker at de ønsker å utløse ny kraftproduksjon, noe som vil utelukke eksisterende norsk vannkraft, og så er det viljen vindkraften har til å inngå så lange kontrakter som 15 år, sier Aasheim.

Source: E24