NEWS

E24: Equinor løfter blikket mot verdensrommet: – Viktig å gå litt ut av komfortsonen


< Back to all news

E24: Equinor løfter blikket mot verdensrommet: – Viktig å gå litt ut av komfortsonen

Business

Category: Business News

For første gang sender oljegiganten strategisk ledelse til Spaceport Norway i Trondheim på jakt etter ny teknologi – og en liten dråpe finansiell edruelighet. 

– Romindustrien er langt fremme på teknologiutvikling og har åpenbare likheter med olje- og gassbransjen fordi begge opererer i «confined spaces» og «harsh environments», ofte uten å sende inn mennesker, sier Kristian Fjelde, leder for strategisk utvikling i Equinor, til E24. 

Den voksende romkonferansen Spaceport Norway har forlatt oljebyen Stavanger til fordel for Trondheim, men det hindrer ikke Equinors strategisk ledelse fra å ta turen for første gang. 

– Equinor er alltid på jakt etter nye innfallsvinkler. Vi har vært engasjert i denne typen konferanser tidligere, blant annet i regi av ESA, så flere av våre miljøer er allerede tett koblet på romindustrien, sier Fjelde i Equinor. 

– Det er ikke en industri vi tenker strategisk på til daglig, men det er viktig å gå ut av komfortsonen for å løfte en annen type kreativitet til overflaten. 

Les hele saken HER.

Source: E24

Published: September 3, 2019