NEWS

DNBs New York-kontor: Ser store muligheter med Biden som president


< Back to all news

DNBs New York-kontor: Ser store muligheter med Biden som president

Business

Category: Business News

NEW YORK (E24): Leder av New York-kontoret til DNB, Mats Wermelin, mener USAs nye president Joe Biden vil være bra for norsk industri.

BØRS OG FINANS – Det har vært en utrolig merkelig tid. Jo nærmere valget vi har kommet har det blitt tydeligere at landet og den nåværende presidenten har mer egeninteresse og har satt USA først, sier han, og trekker frem at han mener Biden minsker den geopolitiske risikoen.

– Jeg ser store muligheter fremover med Biden. Både for norsk industri og norske kunder. Vi ser at USA kommer tilbake til verdenspolitikken, sier han og viser E24 inn i det kjente MetLife bygget hvor DNB holder til med sine 122 ansatte.

Selv om MetLife-bygget er et av verdens største kontorbygninger og den 14. høyeste skyskraperen på Manhattan, er det nærmest tomt for mennesker i 31. etasje hvor DNB holder til.

Wermelin forteller at de fleste ansatte har hatt hjemmekontor siden starten av pandemien.

New York var i våres episenteret for corona i verden. Dødstallene var dramatiske. Sykehus og begravelsesbyråer hadde sprengt kapasitet.

Corona-tallene er nok en gang på vei opp, ikke bare i New York, men også i store deler av USA. Over 300.000 amerikanere har mistet livet, og flere millioner mennesker har mistet jobbene sine.

Fortsatt viktig med New York-kontoret

Butikker, restauranter og barer har vært nødt til å stenge. Flere eksperter har spekulert i om New York vil kunne komme til å overleve en bølge nummer to.

– Vi har nok jobbet mer i år enn tidligere i år. Selv om måten vi jobber på er annerledes. Vi kommuniserer med kundene våre digitalt, men de ansatte og kundene har tilpasset seg, samtidig som det er klart at det har vært utfordrende for oss alle, sier Wermelin.

Olje blir mindre viktig

– Det har vært vanskeligere for norske bedrifter i startfasen å få til noe – med tanke på den økonomiske situasjonen landet befinner seg i, sier han og legger til:

– Men for allerede etablerte selskaper har det ikke vært noen store endringer – foruten de industriene som har vært rammet av pandemien. De har hatt det tøft.

Les hele artikkelen 

Source: minE24

Published: June 19, 2024