NEWS

DN: ExxonMobil og Vår Energi bekrefter eksklusive kjøpsforhandlinger som vil gjøre det sistnevnte oljeselskapet nest størst på norsk sokkel.


< Back to all news

DN: ExxonMobil og Vår Energi bekrefter eksklusive kjøpsforhandlinger som vil gjøre det sistnevnte oljeselskapet nest størst på norsk sokkel.

Business

Category: Business News

Etter at DN torsdag kveld brakte nyheten om at Vår Energi vil kjøpe ExxonMobils norske portefølje, bekreftet partene diskusjonene offisielt fredag.

– Vi kan bekrefte at det er signert en eksklusivitetsavtale om videre forhandlinger mellom ExxonMobil og Vår Energi om et eventuelt kjøp av ExxonMobils eierandeler i lisensene på norsk kontinentalsokkel. Det er ikke signert en endelig salgsavtale, skriver informasjonsdirektør Anne Fougner i ExxonMobil i Norge.

– Vi har informert våre ansatte om at denne prosessen er i gang, men vi kan ikke kommentere ytterligere detaljer knyttet til hverken tidsløpet eller andre forhold, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Vår Energi.

Ifølge DNs kilder vil Vår Energi betale rundt 38 milliarder kroner for porteføljen. Selskapet skal ha vært villig til å betale en merpris for å få eksklusivitet i sluttforhandlingene. Planen skal være å offentliggjøre en endelig avtale i slutten av denne måneden. Disse opplysningene vil ikke selskapene bekrefte.

– Ut over det kommenterer vi ikke spørsmål knyttet til denne typen kommersielle forhold, skriver Fougner.

Les hele saken HER.

Source: DN

Published: September 5, 2019