NEWS

Diskuterte handelstiltak med USA


< Back to all news

Diskuterte handelstiltak med USA

Business

Category: Chemicals / Metals

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen diskuterte norsk bekymring for amerikanske handelstiltak med USAs handelsminister Wilbur Ross i Washington D.C.

– Det var et godt møte, men det ble selvsagt ikke gitt noen løfter over bordet. Samtidig understreket Ross at Trump-administrasjonen trolig vil behandle Norge og EU likt i denne saken. Det er for tidlig å si hva det vil bety. Dette er en vanskelig sak for Norge, sier Røe Isaksen.

Næringsministeren har flere politiske samtale i Washington denne uken for å understreke den norske bekymringen for at USA har innført ekstra tollsatser på stål og aluminium.

– Jeg er bekymret for utviklingen vi nå ser. Slike handelstiltak vil ha negative virkninger for verdensøkonomien og for internasjonalt samarbeid. For Norge er det viktig med en fri og åpen verdenshandel med felles kjøreregler, sier Røe Isaksen.

I møtet med Ross minnet Røe Isaksen om at Norge ikke har toll på amerikanske industriprodukter og at vi importerer mer fra USA enn vi eksporterer til landet.

– Nettopp derfor er det helt urimelig og uforståelig at Norge rammes av dette. Jeg var veldig klar på hvor skuffet Norge er over ikke å ha fått et permanent og uforbeholdent unntak fra tiltakene, sier Røe Isaksen.

Se flere bilder fra USA-besøket i NFDs Flickr-paradis.

Source: Regjeringen