NEWS

Bill Clinton holdt foredrag i Oslo


< Back to all news

Bill Clinton holdt foredrag i Oslo

Business

Category: Government

Bill Clinton holt onsdag foredrag for ansatte i Utenriksdepartementet, Norad og Fredskorpset.

Bill Clinton tilbød selv å holde foredraget, skriver VG. Det startet klokka 9 onsdag og holdes på Hotel Radisson Blu.

Clinton er kjent som en av verdens dyreste foredragsholdere, med stykkpris opp mot 1 million kroner per foredrag. Han holder imidlertid onsdagens foredrag gratis.

Se deler av foredraget øverst.

De siste årene har Norge gitt Clinton-ekteparets stiftelse nærmere en halv milliard kroner i støtte. Dermed er Norge den største giveren til organisasjonen, som blant annet er engasjert i klima, global helse og energispørsmål.

– Norge er et forbilde. Ikke bare fordi dere gir så høy andel av deres brutto nasjonalprodukt til bistand, men også fordi dere får så mye igjen for pengene. Jeg skulle ønske alle andre land, inkludert mitt eget, fulgte Norges eksempel, sa ekspresidenten da han tirsdag kveld var på vei inn til samtaler med statsminister Erna Solberg (H).

Senere tirsdag kveld spiste Clinton middag med blant annet Brende og en liten krets utvalgte gjester på Dyna fyr, skriver VG.

Blant disse var tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, spesialrådgiver Tore Godal i UD og Ellen Andenæs, som viste Clinton rundt første gang han var i Norge som student i 1969.

Source: Aftenposten

Published: January 7, 2015