NEWS

Antibiotika-fri norsk laks er blitt en slager i USA


< Back to all news

Antibiotika-fri norsk laks er blitt en slager i USA

Business

Category: Food & Beverage

LOS ANGELES (Aftenposten): Salget av norsk laks til USA er mer enn doblet bare på tre år. Amerikanerne foretrekker den norske antibiotikafrie laksen, selv om den er dyrere enn laksen de vanligvis spiser.

– Norsk laks har prima kvalitet, og det gir meget godt salg, sier Mike Delgado. Han er en av «laksesjefene» i den amerikanske varehusgiganten, Costco.

I kjøledisken hans ligger stabel på stabel med norske fileter og bare venter på dagens storinnrykk av sultne kunder som skal meske seg med sushi, eller kanskje en norskbasert laksemiddag.

Alle pakkene er forsynt med en etikett som er veldig synlig: den forteller at laksen er produsert uten antibiotika.

Tre ganger i uken kommer tungt lastede trailere med nye forsyninger til denne Costco-avdelingen i Los Angeles. Den ligger bare et steinkast fra Santa Monica Beach, og er blant de aller største utsalgene Costco har.

Vil ikke ha medisinert laks

Nøkkelen til at den norskproduserte laksen finner veien til middagsbordene og restaurantmenyene i USA er opplysningen med den lille, men tydelige etiketten på pakkene.

Det er et agn californiere og alle sunnhetsfrelste og klimabevisste amerikanere biter på. De vil ha mat som både er helsefremmende og miljøriktig produsert.

De vil ha fisk som ikke har vært fôret med medisiner. Da er det tydeligvis lettere å lukke øynene for det faktum at sjømaten er blitt fraktet halve jorden rundt i buken på et fly før den havner i butikkens laksedisk.

Les hele artikkelen HER

Source: Aftenposten

Published: May 21, 2024