NEWS

100 år for norske interesser


< Back to all news

100 år for norske interesser

Business

Category: Business News

I går kveld, lokal tid, markerte Det norsk-amerikanske handelskammeret sitt 100-årsjubileum. Kronprinsparet deltok i feiringen av jubilanten i New York.

I hundre år har Det norsk-amerikanske handelskammeret (NACC) åpnet amerikanske dører for norske næringslivsinteresser. Fra sitt hovedkvarter i New York og ytterligere åtte storbyer over hele USA, arbeider NACC for å støtte norske selskaper som ønsker å etablere seg i statene.

I dag er mellom 200 og 250 norske selskaper er representert i USA. Handelskammeret bidratt til å åpne det amerikanske markedet for mange av dem.

Prisutdelinger

NACC står også bak flere priser. To av dem ble delt ut under gallamiddagen i går kveld.

The Nora Award for Women of Achievement ble etablert i 2013 i anledning 100-årsdagen for kvinners stemmerett i Norge. Prisen er oppkalt etter Ibsens modige hovedperson i Et dukkehjem, og årets pris ble i går tildelt skuespiller og regissør Liv Ullmann. I begrunnelsen ble også hennes engasjement for menneskerettigheter trukket spesielt frem. Ullmann var blant annet den første kvinnelige goodwillambassadøren for UNICEF.

Hennes Majestet Dronning Sonja var den første mottakeren av prisen i 2013.

The Norwegian-American Trade Award ble tildelt Innovasjon Norge. Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth tok i mot prisen på vegne av selskapet som profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. Det var prisvinnerne fra 2011 – grunnleggerne av klesmerket Moods of Norway – som delte ut prisen. – I starten var det bare bestemødrene våre og Innovasjon Norge som hadde troen på oss, sa gründer Peder Børresen.

H.K.H. Kronprinsen gratulerte både NACC og prisvinnerne i sin tale til jubilanten, og understreket viktigheten av Handelskammerets arbeid for forholdet mellom USA og Norge.

– As a result, relations between Norway and the US are closer than ever. From the technology clusters of California to the maritime world of Houston, Texas, or to businesses anywhere else, you have played a vital role as a facilitator of Norwegian interests.

Design, musikk og innovasjon

I dag (lokal tid) vil Kronprinsparet møte representanter for norske selskaper som skal vise seg fram for amerikanske investorer og næringslivsaktører og dertil overrekke et stykke norsk kulturarv til Cooper–Hewitt, USAs nasjonale designmuseum. Kronprinsparet deltar også på en lunsj med Music Norway, artister og New Yorks musikkbransje. Besøket avsluttes på Sjømannskirken i New York som er et sosialt ankerfeste for nordmenn i utlandet.

Source: Kongehuset

Published: August 10, 2015