Thommessen – Panelsamtale: Hvorfor slutter så mange kvinner i advokatbransjen?

Hva kan vi gjøre for å øke kvinneandelen i advokatbransjen?

Kvinner utgjør i dag majoriteten av jusstudentene. Hos de store forretningsadvokatfirmaene er det derimot en stor overvekt av menn i toppen. Hvorfor er det flere kvinner enn menn som faller fra underveis?

Disse spørsmålene skal paneldeltakerne forsøke å besvare når vi inviterer til panelsamtale om kvinneandelen i advokatbransjen. Med kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande tilstede er dette en ypperlig anledning til å komme med konkrete innspill til løsning. Vi har også med oss representasjon fra forretningsadvokatsiden, ved senioradvokat i Thommessen Marianne Brynjulfsen Overaa, og fra innkjøpersiden ved Maria Ervik Løvold i DNB.

Vi ser frem til en spennende samtale om et svært aktuelt tema, og håper på engasjement fra salen. Det vil være mulig å stille spørsmål til paneldeltakerne underveis, både elektronisk og muntlig.

Begrenset antall plasser, så meld deg på i dag! Ta gjerne med deg en kollega eller venn.

Her kan du bli litt bedre kjent med paneldeltakerne:

Foredragsholdere

 • Bilde av Trine Skei Grande, kultur- og likestillingsminister

  TRINE SKEI GRANDE, KULTUR- OG LIKESTILLINGSMINISTER

  Kultur- og likestillingsministeren uttalte til pressen tidligere i år at hun vil se på utfordringen med at så få kvinner blir partnere i advokatbransjen. Hun har allerede møtt partnere i en rekke store advokatfirmaer for å diskutere temaet, og vi gleder oss til å få belyst problemstillingen fra flere sider under denne debatten.

 • MARIANNE BRYNJULFSEN OVERAA, SENIORADVOKAT

  Marianne arbeider hovedsakelig med skatterettslige spørsmål av nasjonal og internasjonal karakter, og selskapsrett. Hun rådgir klienter i forbindelse med transaksjoner og restruktureringer, og bistår også med skattererettslig rådgivning innen rederibeskatning. Marianne arbeider forøvrig med generell skatterådgivning og klagesaker.

 • Bilde av Maria Ervik Løvold, konserndirektør for Technology & Services i DNB

  MARIA ERVIK LØVOLD, KONSERNDIREKTØR FOR TECHNOLOGY & SERVICES I DNB

  Maria jobbet flere år som forretningsadvokat, før hun startet som internadvokat i DNB i 2010. I dag er hun en del av firmaets konsernledelse.

  PÅMELDING

January 22 @ 17:30
17:30 — 19:00 (1h 30′)

Oslo

Thommessen