NEWS

Yara låner milliarder – Plasserer obligasjoner i USA


< Back to all news

Yara låner milliarder – Plasserer obligasjoner i USA

Business

Category: Accounting / Financial

Yara International har plassert et nytt tiårig obligasjonslån på 500 millioner dollar i det amerikanske markedet, til en årlig avkastning på 3,489 prosent per år, ifølge en melding torsdag.

Utstedelsen ble priset til 200 basispunkter over amerikansk statsobligasjonsrente.

Lånet har en rentekupong på 3,80 prosent per år. Yara planlegger å benytte lånet til generell selskapsfinansiering, heter det i meldingen.

I en separat melding opplyser Yara å ha sluttført salget av sin europeiske CO2-virksomhet og resterende 34 prosent eierandel i fellesforetaket Yara Praxair Holding AS til Praxair for 300 millioner euro.

Salget ble sluttført 1. juni og vil generere en anslått gevinst etter skatt på 150 millioner euro, inkludert salget av Yara Praxair Holding AS.

Meldingen kommer noen dager etter at selskapet annonserte at de fornyer konsernledelsen i Yara International med tre nye medlemmer.

Terje Tollefsen går inn i Yaras konsernledelse som konserndirektør for strategi og forretningsutvikling fra 1. juni. Tollefsen er i dag leder for strategi- og forretningsutviklingsfunksjonen, og rapporterer til konsernsjefen.

Pierre Herben går inn i Yaras konsernledelse som konserndirektør teknologi fra 1. juni. Herben er i dag teknologidirektør, og rapporterer til konsernsjefen.

Lene Trollnes går inn i Yaras konsernledelse som konserndirektør for HR, konsernkommunikasjon og brand. Trollnes er i dag konserndirektør for HR og Integrasjon i Sapa AS. Hun tiltrer senest 1. desember 2016.

Source: Dagens Næringsliv