NEWS

Verdensbryggeren: Garrett Oliver ved Brooklyn Brewery


< Back to all news

Verdensbryggeren: Garrett Oliver ved Brooklyn Brewery

Business

Category: Business News

Ingen kjenner og elsker ølverdenen som Garrett Oliver. Han tror fremtidas bryggere må tenke mer lokalt, men tar ikke av seg hatten for norsk øl. Ikke ennå.

-For meg er øl en naturlig del av et måltid og en del av livet. Det er mer enn mat og grikke. Øl er noe av det som gjør oss til mennesker.

Det sier Garrett Oliver (53), bryggmester ved Brooklyn Brwery i New York og redaktør av selve “Bibelen” for ølinteresserte, oppslagsverket, “the Oxford Companion to Beer.”

Nå sitter amerikaneren i Oslo på vei til Trondheim. Han reiser mye rundt på en klode som blir fylt av stadig glere typer nyskapende, annerledes håndverksøl. Men slik har det ikke alltd vært.

– Verden er ikke til å kjenne igjen, sier Oliver.

Fra R.E.M. til IPA

Garrett Oliver vokste opp i Queens utenfor New York på 1960-tallet, men en pappa som kort fortalt var Don Draper fra tv-serien “Mad Men.” Faren jobbet i reklamebyrået Young & Rubicam på Manhatten og laget tv-reklamer og annonsekampanjer.

Unge garrett ville satse på film, men jobbet også mye med musikk.

-I 1983 hentet jeg inn et lovende banb ved navn R.E.M som oppvariming for The English Beat i Boston. Og jeg tok med The Ramones ut for å spille Bowling. Det var gode tider!

Men øl var på denne tiden ikke noe mer enn en væske med alkohol i, forteller han. Øl var noe han drakk på fest, men ikke tenkte over.

– Jeg tenkte aldr på at øl kunne ha glere smaker. Ølet i USA var like industrialisert og smakløst som maten. Det dantes to typer brød, tre typer ost og fire ølmerker på supermarkedet, og alle smakte helt likt.

Men så dro Garrett til England.

– Der oppdaget jeg at øl kunne ha mye smak, ulik aroma. At folk mente noe om ølet basert på hvor det kom fra, hvordan det smakte, hva det var laget av. Og jeg ble helt forelsket.

Les hele intervjuet med Garrett Oliver her.

Source: Vinbladet