NEWS

Oljeministeren besøkte skifer-konkurrentene i Texas


< Back to all news

Oljeministeren besøkte skifer-konkurrentene i Texas

Business

Category: Energy

Skiferoljen har klart å holde seg konkurransedyktig på langt lavere priser enn mange andre oljeprodusenter håpet på. Etter besøket sitt i Texas opplever samtidig Norges olje- og energiminister at interessen for offshore er økende.

– Det har vært veldig hektiske dager, men også en veldig nyttig tur. Jeg har rukket å ha mange møter med folk fra energiindustrien og myndighetspersoner fra en rekke land, sier olje- og energiminister Terje Søviknes til E24 på telefon fra Washington D.C.

Han avslutter uken i den amerikanske hovedstaden etter å ha startet på energikonferansen CeraWeek i Houston. Det er for øvrig første gang Søviknes er i USA.

Under turen fikk han også anledningen til å være med oljegiganten ConocoPhillips ut til et av deres skiferoljefelt i Eagle Ford-regionen i Texas. Her har norske Statoil også satset tungt over flere år.
USA produserer nå over 10 millioner fat olje per dag, noe som ikke har skjedd på 48 år. Takket være den enorme oppblomstringen av skiferolje og annen oljeproduksjon det siste tiåret har landet blitt oljegigant i global sammenheng. USAs produksjon av råolje vil trolig ligge på 10,3 millioner fat per dag i snitt i 2018, ifølge prognoser fra det amerikanske energiinformasjonsbyrået, EIA, noe som vil være en oppgang på 10 prosent fra året før.

– Hvordan var det å se skiferoljen, en slags erkerival til norsk olje, rett inn i hvitøyet?

FIKK VINDKRAFT-TILBUD: USAs innenriksminister, Ryan Zinke, kom til nordmennenes overraskelse med et tilbud om en samarbeidsavtale på vindkraft under møtet med Terje Søviknes under CeraWeek i Houston. ”

Les hele artikkelen på E24.no.

Source: E24