NEWS

IT-Avisen: «Edge» er det nye du må kjenne til – Vi snakket med Microsoft om den utrolige fremtiden vi har i vente


< Back to all news

IT-Avisen: «Edge» er det nye du må kjenne til – Vi snakket med Microsoft om den utrolige fremtiden vi har i vente

Business

Category: Technology

Det er alltid snakk om «skyen» når Microsoft snakker om seg selv – alt Microsoft gjør har noe med Azure-skyen å gjøre.

Det nye i år er at døra er litt mer på gløtt i forhold til hvordan vi tror den digitale fremtiden vår blir med AI, for AI-utvikling har eksplodert og utviklerne får nå AI-verktøy servert over nettet fra nettopp Azure. Vi er inne i en spennende tid der utviklere på sekundet kan kalle fram en AI fra skyen. Det er nærmest umulig å spå hvor dette vil gå.

Nå vet du hva du skal svare om noen spør

Jeg må innrømme jeg ikke hadde peiling på hva «edge» betydde før etterMicrosofts tre timer lange keynote i dag.

La meg derfor få det unna og oppsummere kort og enkelt hva «edge» er: lokal AI-prosessering – være det seg i en drone som kan se et ødelagt rør, en mobil med en assistent og smart mobil-kamera som vet hva den ser eller en smart-høyttaler som ikke er avhengig av Internett hele tiden.

Poenget er å kutte ned responstiden og gjøre enhetene morsommere og mer praktiske i bruk. Årsaken til at mobilen din tar så gode bilder, er mye grunnet dette.

Vi satte oss ned for en samtale med Microsofts Dave Forstrom mellom slagene her på Build. Forstrom har den flotte tittelen «Senior Director of Comms, Artificial Intelligence and Research group».

Mannen vet med andre ord mye om hva hvor Microsoft skal gjøre fremover, og hva de gjør i dag. Vi prøver å gi deg et overblikk i denne artikkelen, samtidig som vi håper og tror at den avanserte AI-forskningen Microsoft driver med nå, kan komme til oss i en lekker eske med et spennende nytt forbrukerprodukt i…  en eller annen gang.

Read the full story at IT-Avisen

Source: IT-Avisen