NEWS

BI på prestisjefylt Financial Times-rangering


< Back to all news

BI på prestisjefylt Financial Times-rangering

Business

Category: Education / Research

På Financial Times’ årlige Executive Education rankings 2018 er BI inne på listen over de fremste skolene i verden for bedriftsinterne programmer og kortvarige videreutdanningsprogrammer. Dette plasserer BI blant de beste handelshøyskolene for videreutdanning internasjonalt.

– Det er en viktig annerkjennelse å være med i denne rangeringen og knive om plasseringene med de beste handelshøyskolene i verden. Dette synliggjør våre ambisjoner om å tilby attraktive programmer på tvers av landegrenser i knallhard konkurranse, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.

Financial Times Executive Education rankings 2018 utgjøres av to rangeringer: skreddersydde bedriftsinterne utdanningsprogrammer (Customised Programmes) og kortvarige videreutdanningsprogrammer (Open Enrolment Programmes).

Bedriftsinterne utdanningsprogrammer

I delrangeringen over verdens beste skreddersydde bedriftsinterne utdanningsprogrammer (Customised Programmes) havner BI på en 66. plass av totalt 90 rangerte skoler. Dette plasserer BI foran internasjonale toppskoler som Imperial College Business School, Frankfurt School of Finance and Management og Politecnico di Milano School of Management. Nytt for året er for øvrig at rangeringen er utvidet med fem nye plasser. Den best plasserte av disse er kinesiske Renmin University med en 13. plass.

På rangeringskriteriene skårer BI høyt på ‘overseas programmes’ og ‘growth’.

– Rangeringen viser at vårt fagmiljø er dyktige, både til å publisere forskning i de beste internasjonale journalene, og til å koble dette med utvikling og gjennomføring av programmer for næringslivet, sier Henjesand.

Kortvarige videreutdanningsprogrammer

I rangeringen av kortvarige videreutdanningsprogrammer (Open Enrolment Programmes) oppnår BI en 73. plass av totalt 80 skoler som har fått plass på listen. Faktorer som skårer høyt er ‘international participants’ og ‘international location’.

– I en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurransesituasjon preget av omstilling, er påfyll av kunnskap og kompetanse gjennom videreutdanning avgjørende for å lykkes. Det kommer stadig nye skoler inn på listen og konkurransen er veldig tøff. Vi vil bruke dette resultatet til å forbedre oss i denne kategorien, og har en ambisjon om å klatre høyere opp på listen, sier Dean Executive Ragnhild Silkoset ved Handelshøyskolen BI.

Source: BI.no