NEWS

Amerikanske viner hamler særlig godt opp med grillmaten


< Back to all news

Amerikanske viner hamler særlig godt opp med grillmaten

Business

Category: Food & Beverage

Bare tenk over det: Det er mye merkelig en grillvin må utholde. Kremering av kjøttet, for eksempel. Den situasjon som oppstår når du har slengt kjøttstykket rett over de glødende kullene og bare latt det stå til. I stedet for å bruke litt forsiktigere og mer indirekte varme, og la det få hvileperioder. Eller at noen har strøket på barbariske mengder med barbecue-saus som har like mye sukker som halve Cubas sukkeravling. I hvert fall kan det kjennes slik ut. Pluss ketchup og chili.

Ta-ram-ta-ra: Inn kommer noen bredskuldrede amerikanere, noen adekvate australiere. Og en Côtes du Rhône med skikkelig smakskrutt i.

Amerikanske viner frister en inneklemt tilværelse på norske polhyller, rett og slett fordi konkurransen er så hard fra mer nærstående europeiske vinprodusenter som lager fastere og kjøligere vinstiler mer i pakt med europeiske smaker. Men amerikanerne har Zinfandeldruen. Når den ikke blir for høyalkoholisk og udrikkelig, er dette en tilgivende vin som helt fint støtter opp om grilling av kjøtt, spesielt mørkt kjøtt i form av lam og kukjøtt.

Jeg tar med et par amerikanske vintopper, hvis du skulle få lyst til å prøve noe med mer retning og konsentrasjon i. Beringer Knights Valley Cabernet Sauvignon 2006 og Ravenswood Teldeschi Dry Creek Zinfandel 2005.

Det er en trend å drikke viner med lavere alkoholnivåer, men til grillkjøtt med diverse sauser kan vi få bruk for bløtere viner med noe høyere alkohol enn vi er vant til.

Amerikanske grillviner:

Ravenswood Zinfandel 2010

Ravenswood Teldeschi Zinfandel 2005

Parducci Petite Sirah 2008

Beringer Knights Valley Cabernet Sauvignon 2006

Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2010

Source: Aftenposten

Published: June 21, 2024